Kako namjestiti prored u Wordu - Prored na Wordu

Ne znate kako se namješta prored u Wordu? Evo kratkih uputa u kojim je objašnjen postupak namještanja proreda za Word 2003 i Wor 2007
Datum objave: Petak, 17. prosinca 2010.
Preuzeto: office.microsoft.com
Kako namjestiti prored u Wordu - Prored na Wordu

Kako namjestiti prored u Wordu - Prored na Wordu

Ne znate kako se namješta prored u Wordu? Evo kratkih uputa u kojim je objašnjen postupak namještanja proreda za Word 2003 i Wor 2007.

Prored u Wordu 2003

U Wordu 2003. prored možete namjestiti tako da kliknete na alatnoj traci na strelicu (pogledajte sliku) i odaberet veličinu proreda koji želite postaviti.

Prored u programu Word 2010

U programu Microsoft Word 2010 za većinu je skupova brzih stilova zadani prored između redaka 1,15 te jedan prazan redak između odlomaka. U dokumentima programa Office Word 2003 zadani je prored između redaka 1,0 bez praznog retka između odlomaka.

Najlakši način promjene proreda u cijelom dokumentu jest primjena skupa brzih stilova u kojem je zadan prored koji želite. Ako želite promijeniti prored u jednom dijelu dokumenta, odaberite odlomke i promijenite im postavke proreda.

Promjena proreda u cijelom dokumentu pomoću skupa stilova

Na kartici Polazno u grupi Stilovi kliknite Promijeni stilove.

Pokažite na Odabir stila, a zatim na razne skupove stilova. Pomoću značajke pretpregleda uživo uočit ćete da se prored mijenja ovisno o skupu stilova.

Skupovi stilova Tradicionalno i Word 2003, primjerice, koriste jednostruki prored, a stil Rukopis koristi dvostruki prored.

Kada pronađete prored koji vam odgovara, kliknite naziv skupa stilova.

Promjena proreda u dijelu dokumenta

Odaberite odlomke u kojima želite promijeniti prored.

Na kartici Polazno u grupi Odlomak kliknite Prored.

Učinite jedno od sljedećeg:

Kliknite željeni broj proreda.

Kliknite, primjerice, 1,0 da biste postavili jednostruki prored s razmakom koji se koristi u starijim verzijama programa Word. Kliknite 2,0 da biste za odabrani odlomak odredili dvostruki prored. Kliknite 1,15 da biste odabrali jednostruki prored s razmakom koji se koristi u programu Word 2010.

Kliknite Mogućnosti proreda, a zatim u odjeljku Razmak odaberite željene mogućnosti.

Kako namjestiti prored u Wordu - Prored na Wordu
Kako namjestiti prored u Wordu - Prored na Wordu
Kako namjestiti prored u Wordu - Prored na Wordu

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

D

E

F

G

H

I

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

W

Z

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više