Kako instalirati Word - Instalacija Office 2007

Upute za instalaciju Windows Office paketa 2007
Datum objave: Četvrtak, 21. listopada 2010.
Preuzeto: office.microsoft.com
KAKO INSTALIRATI WORD - Instalacija Office 2007

Kako instalirati Word - Instalacija Office 2007

Upute za instalaciju Windows Office paketa 2007.

Kad instalirate i aktivirate sustav Microsoft Office 2007, upute i informacije automatski se predstavljaju ili postaju dostupnima.

Međutim, ponekad ove informacije želite pogledati kasnije ili kad su vam potrebne informacije koje se ne prikazuju tijekom tipičnog postupka instaliranja. Na ovoj stranici nalaze se upute za instaliranje i druge informacije kako biste ih mogli pogledati kad god ih trebate.

Nakon instalacije programa paketa Microsoft Office 2007 pojavit će se upit za unošenje ključa proizvoda od 25 znakova.

Iako unos ključa proizvoda nije obavezan, preporučujemo da ga unesete jer ćete tako potvrditi da je vaš softver u potpunosti legalan i odmah moći koristiti punu podršku tvrtke Microsoft. Programe paketa Microsoft Office 2007 možete pokrenuti do 25 puta prije nego što postane obavezno unijeti ključ proizvoda. Ako nakon toga ne unesete valjani ključ proizvoda, softver prelazi u način rada smanjene funkcionalnosti i mnoge značajke prestaju biti dostupne.

Kada prvi put pokušate koristiti značajku koja još nije instalirana, 2007 Microsoft Office obično automatski instalira tu značajku.

Ako se željena značajka ne instalira automatski, učinite sljedeće:

Izađite iz svih programa.

U sustavu Microsoft Windows kliknite gumb Start, a zatim Upravljačka ploča.

Učinite nešto od sljedećeg:

Windows Vista, 7   Kliknite Programi, a zatim Instalirani programi. Kliknite naziv izdanja ili programa iz sustava Microsoft Office koji želite promijeniti, a zatim kliknite Promjena.

Napomena  U klasičnom prikazu dvokliknite Programi, a zatim kliknite Instalirani programi. Kliknite naziv izdanja ili programa iz sustava Microsoft Office koje želite promijeniti, a zatim kliknite Promjena.

Microsoft Windows XP   Kliknite Dodaj ili ukloni programe, a zatim Promijeni ili ukloni programe. Kliknite naziv izdanja ili programa iz sustava Microsoft Office koji želite promijeniti, a zatim kliknite Promijeni.

 Napomena  U klasičnom prikazu dvokliknite Dodaj ili ukloni programe, kliknite naziv izdanja ili programa iz sustava Microsoft Office koji želite promijeniti, a zatim kliknite Promijeni.

U dijaloškom okviru Instalacija sustava 2007 Microsoft Office kliknite Dodaj ili ukloni značajke, a zatim Naprijed.

Kliknite željene prilagođene mogućnosti instalacije:
Kliknite znak plus (+) da biste proširili mapu i vidjeli više značajki.

Simboli pokraj svake od značajki označavaju kako će se ta značajka instalirati po zadanim postavkama. Način na koji se značajka instalira možete promijeniti pritiskom na njezin simbol, a zatim odabirom drugog simbola iz popisa koji se pojavi. U nastavku teksta navedeni su simboli i njihova značenja:

Pokreni s mog računala  Ova značajka bit će instalirana i spremljena na tvrdom disku kada se završi instalacija. Podznačajke se neće instalirati i spremiti na tvrdi disk.

Pokreni sve s mog računala  Značajka i sve njene podznačajke bit će instalirane i spremljene na tvrdom disku kada završite instalaciju.

Instalira se prilikom prvog korištenja  Značajka će se instalirati na tvrdi disk kada je prvi put budete koristili. Pritom će biti potreban pristup CD mediju ili mrežnom poslužitelju s kojeg ste izvorno instalirali sustav. Ta mogućnost ne mora biti dostupna za sve značajke.

Nije dostupno  Ova značajka neće biti instalirana jer nije dostupna.

Ako značajka ima podznačajke, simbol s bijelom pozadinom označava da se za značajku i sve njezine podznačajke koristi ista metoda instalacije. Simbol sa sivom pozadinom označava da se za značajku i njezine podznačajke koristi kombinacija metoda instalacije.

Za pregled značajki i mogućnosti promjene značajki koristite tipkovnicu. Za odabir značajki koristite STRELICU GORE i STRELICU DOLJE. Za proširenje značajke koja sadrži jednu ili više podznačajki koristite STRELICU DESNO. Za sužavanje proširene značajke koristite STRELICU LIJEVO. Nakon odabira značajke koju želite promijeniti za prikaz izbornika s odabirom mogućnosti postavljanja koristite RAZMAKNICU. Za odabir željene mogućnosti postavljanja koristite STRELICU GORE I STRELICU DOLJE, a zatim pritisnite tipku ENTER.

Kada završite s odabirom željenih prilagođenih mogućnosti instalacije, učinite jedno od sljedećeg:

Kliknite Nadogradi. Taj se gumb pojavljuje ako instalacija na računalu otkrije raniju verziju istog programa iz sustava Office.

Kliknite Instaliraj sada. Taj se gumb pojavljuje ako instalacija na računalu ne otkrije raniju verziju istog programa iz sustava Office.

KAKO INSTALIRATI WORD - Instalacija Office 2007

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

D

E

F

G

H

I

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

W

Z

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više