Soda bikarbona kao lijek - Liječenje žgaravice

Narodni lijek protiv žgaravice je soda-bikarbona jer je ona lužnata, pa neutralizira kiselinu. Sve što trebate je pola žličice sode pomiješati s nekoliko kapi limunovog soka i pola čaše tople vode
Datum objave: Ponedjeljak, 25. listopada 2010.
Preuzeto: ordinacija.hr
SODA BIKARBONA KAO LIJEK - Liječenje žgaravice

Soda bikarbona kao lijek - Liječenje žgaravice

Ako niste osoba koja voli čajeve ili ste jednostavno rijetko u prigodi da ih spravljate postoje jednostavniji načini da ublažite žgaravicu, no pitanje je koliko će oni biti djelotvorni.

Dobro je poznato da i sama slina ublažuje djelovanje želučane kiseline, pa ako progutate više sline, žgaravica će vas manje peči.

Zato žvačite žvakaće gume, jedite bombone ili bilo što od čega proizvodite više sline. Nekima je dovoljno da pomisle na ukusno jelo i da započnu povećanu proizvodnju sline.

Drugi poznati, gotovo već i narodni lijek protiv žgaravice je soda-bikarbona jer je ona lužnata, pa neutralizira kiselinu. Sve što trebate je pola žličice sode pomiješati s nekoliko kapi limunovog soka i pola čaše tople vode. Nemojte piti jače razrijeđenu sodu bikarbonu, a posebno ne bez limuna koji neutralizira plin koji stvara soda prilikom dodira sa kiselinom.

Alternativna medicina - Zaudaranje znoja

Glavno oružje protiv prljavštine i raznih naslaga može vam poslužiti i protiv lošeg mirisa vašeg tijela.

Puferom (muškarci, zavirite u neseser partnerice i obavezno ju pitajte za dopuštenje) nanesite tanki sloj sode bikarbone na kožu i ona će neutralizirati smrad nastao zbog znoja (bakterija). Ova je metoda jednako učinkovita na stopalima kao i na ostatku tijela.

SODA BIKARBONA KAO LIJEK - Liječenje žgaravice

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Ć

C

Č

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Y

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više