Povišeni trombociti

Povišen broj trombocita može se pojaviti ukoliko je osoba zaražena nekom virozom, ali isto tako i nakon što se preboli bolest može proći neko vrijeme...
Datum objave: Ponedjeljak, 09. studenog 2009.
Slika: Povišeni trombociti
Povišeni trombociti

Povišeni trombociti

Povišeni trombociti

Povišen broj trombocita može biti reakcija na neke reakcije izvan krvi ili kao bolest krvi. U slučaju povišenih trombocita, najbolje se javiti liječniku koji će nakon pregleda odlučiti treba li se nastaviti liječenje tabletama ili slanje da dodatne pretrage kako bi se utvrdio uzrok.

>>Leukociti u urinu

Povišen broj trombocita može se pojaviti ukoliko je osoba zaražena nekom virozom, ali isto tako i nakon što se preboli bolest može proći neko vrijeme prije nego li se razina trombocita vrati u normalu.

Pročitajte još...

>>Eritrociti u urinu

Liječi se kauzalno, tj. u odnosu na uzrok. Ukoliko to nije moguće primenjuje se simptomatska terapija. Kod masivne hematurije izgubljena krv se nadoknađuje transfuzijama

>>Psihoorganski sindrom

Govoreći o psihoorganskom sindromu najčešće se misli na demenciju. Štoviše, pojam psihoorganski sindrom i demencija se najčešće uzimaju kao istoznačnice.

>>Hemoglobin u krvi

Krv u mokraći jedan je od važnijih znakova bolesti mokraćnog sustava.

Povišeni trombociti

Povišeni trombociti
Povišeni trombociti
Povišeni trombociti

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Ć

C

Č

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Y

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više