Imela čaj

Imela je od davnine poznata kao izvrstan lijek protiv epilepsije, a toj svrsi služi i danas. Dobro djeluje protiv visokoga krvnog tlaka i arterioskleroze...
Datum objave: Utorak, 20. travnja 2010.
Preuzeto: Gorila vijesti | Slika: Imela čaj
Imela čaj

Imela čaj

List imele se tradicionalno koristi za pripremu čajeva i ekstrakta u ljekovite svrhe. Čaj pripremljen na hladan način: na šalicu hladne vode dodaje se jedna žličica osušenog lista i pusti da odstoji nekoliko sati. Nakon toga se troši, a navodno je vrlo koristan za proširene vene, tj. varikoze. Naravno, koristi se i kao klasični topli čaj za liječenje gihta, reumatizma i artritisa.

Imela se u obliku čaja i ekstrakta koristi za jačanje srca i krvnih žila. Ako se, pak, kombinira s valerijanom i nekim drugim biljnim dijelovima, djeluje kao tonik za smirenje (nervinum).

Za liječenje se upotrebljavaju svi dijelovi biljke osim bobica, koje su otrovne. Imela je od davnine poznata kao izvrstan lijek protiv epilepsije, a toj svrsi služi i danas. Dobro djeluje protiv visokoga krvnog tlaka i arterioskleroze. Poboljšava rad limfnog sustava, uspješno se upotrebljava za liječenje dijabetesa, a djelotvorna je i kod poremećaja hormonskog sustava.

Imela čaj

GORILOPEDIJA ZDRAVLJE

Imela čaj
Imela čaj
Imela čaj

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Ć

C

Č

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Y

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više