Cimet ljekovita svojstva

Cimet može doslovno stabilizirati šećer u krvi, time što potiče inzulin na normalan rad. Istraživanje je otkrilo da cimet smanjuje razinu glukoze u krvi čak i do 29 posto
Datum objave: Petak, 04. lipnja 2010.
Cimet ljekovita svojstva

Cimet ljekovita svojstva

Richard Anderson, nutriconist i biokemičar pri istraživačkom centru Beltsville Human Nutrition Research Center u SAD-u istražuje cimet već gotovo dvadeset godina te na osnovu bogatog znanstvenog iskustva zaključuje: "Cimet je bolji od češnjaka. Mnogo bolji!"

Anderson navodi i kako, uz činjenicu da potiče učinkovitost inzulina, cimet ima antioksidativna, antibakterijska, antiupalna i svojstva protiv raka. Uz to, može smanjiti i krvni tlak, kolesterol, pa i količinu tjelesne masnoće.

Znanstvenik vjeruje i kako bi cimet mogao pomoći u prevenciji Alzheimerove bolesti jer je u nedavno objavljenoj studiji opisao sposobnost ekstrakta cimeta da inhibira neke od toksičnih nakupina bjelančevina za koje se zna da se pojavljuju u mozgu oboljelih.

Dobra vijest za sve one koji pate od dijabetesa tipa dva! Cimet može doslovno stabilizirati šećer u krvi, time što potiče inzulin na normalan rad. Istraživanje je otkrilo da cimet smanjuje razinu glukoze u krvi čak i do 29 posto.

Ovaj začin možete staviti na svježe voće, žitarice ili u jutarnju kavu. Možete ga također dodati i jelima od chillija. Detoksicira, okrepljuje tkiva, ublažuje bolove. Djelotvoran je kod kašlja, poboljšava probavu te potiče znojenje. Cimet ima antioksidativna, antibakterijska, antiupalna i svojstva protiv raka.

Uz to, može smanjiti i krvni tlak, kolesterol, pa i količinu tjelesne masnoće. Znanstvenik vjeruje i kako bi cimet mogao pomoći u prevenciji Alzheimerove bolesti jer je u nedavno objavljenoj studiji opisao sposobnost ekstrakta cimeta da inhibira neke od toksičnih nakupina bjelančevina za koje se zna da se pojavljuju u mozgu oboljelih.

Izvot: ordinacija.hr

Cimet ljekovita svojstva
Cimet ljekovita svojstva
Cimet ljekovita svojstva

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Ć

C

Č

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Y

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više