Ruskinje za udaju

Mladim Ruskinjama, koje nemaju ništa osim ljepote, udaja za bogataša najbrži je i najlakši način da dođu do statusnih simbola koje im u novoj Rusiji neprekidno vrte pred očima ...
Datum objave: Petak, 19. veljače 2010.
Preuzeto: naslovi.net
Ruskinje za udaju

Ruskinje za udaju

Ruskinje za udaju

Nakon SAD-a, Rusija je druga u svijetu po broju milijardera: točno 101 prema posljednjem popisu. A za mlade ruske ljepotice stalno je otvorena sezona lova na oligarhe. U tome im savjetima pomaže čak i tisak. 'Komsomolskaja Pravda', recimo, objavila je niz članaka pod naslovom 'Škola zavođenja: kako da ga navedete da vas oženi'.

Mladim Ruskinjama, koje nemaju ništa osim ljepote, udaja za bogataša najbrži je i najlakši način da dođu do svih statusnih simbola koje im u novoj Rusiji neprekidno vrte pred očima. Kolumnistica novina 'Argumenti i fakti' Tatjana Ogorodnikova (pseudonim; i sama je žena bogataša) opisuje te situacije:

- One proučavaju sve o bogatašima: njihov horoskopski znak, obiteljske prilike, kakve žene im se dopadaju, kako vole da se njihove žene odijevaju. Onda organizuju 'slučajan' susret u restoranu, na zabavi, u prodavaonici... Njih nije briga tko će financirati njihovu budućnost, samo žele biti sigurne da netko hoće. Što bogatiji, to bolji. One religiozno proučavaju profile tih muškaraca. Nitko na spisku milijardera nije siguran.

Muškarac-meta je oženjen? To nije nikakva prepreka. - Muškarcima pažnja lijepih žena jako odgovara i često su spremni da 'staru' suprugu zamijene 'novijim modelom', kaže Ogorodnikova.

- Poznajem djevojku koja je oženjenog tajkuna ganjala od svoje 16. godine. Razveo se i oženio je kad joj je bilo 18. Sad ima 25 godina i tone u depresiju i alkoholizam, jer on trči za 18-godišnjim djevojkama koje izgledaju onako kako je ona izgledala prije sedam godina.

Ugrožene žene, poput supruge jednog od manjih oligarha koja je u ranim četrdesetima, drže korak kako god znaju. Ona se, kad god sa suprugom izlazi na večeru, zabavu ili neki drugi javni događaj, naoružava najjačim statusnim simbolima: 'Hermesovim' torbicama, 'Kartijeovim' satovima i 'Grafovim' dijamantima, koji pokazuju koliko je njezinome mužu stalo do nje i potencijalnim rivalkama šalju poruku: 'Da se nisi usudila!'.

Olga Mamonova, poslovna žena sa dva braka iza sebe, opisuje ovakvu situaciju: - Žene žele da ih muškarci primijete i zato se sređuju da bi odskočile od prosjeka. Zato su Ruskinje toliko glamurozne.

Gdje je tome kraj, za sada je teško reći. Cijela priča podsjeća na začarani krug u kojem se smjenjuju samo konkretni akteri, dok profil likova ostaje isti. Mladim djevojkama 'pametna' udaja još dugo će biti najbolja šansa za raskošan život, bar dok i same ne postanu 'stare' supruge ugrožene najezdom mlađih konkurentkinja.

Mnogi kažu da je ovdje zapravo riječ o sponzorušama. No, za razliku od Srbije, gdje se pod sponzorušom podrazumijeva djevojka koja se najčešće 'samo' zabavlja s financijski dobro 'potkovanim' muškarcem, ruske sponzoruše puno pametnije biraju svoje partnere. Na njihovoj meti su uistinu uspješni poslovni ljudi sa desetocifrenim bankovnim računom, koji ih ne vode samo na skupa ljetovanja, već i - pred oltar.

Ruskinje za udaju

Ruskinje za udaju
Ruskinje za udaju
Ruskinje za udaju

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

E

F

G

H

I

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više