Najljepše ljubavne poruke

U pismima obično kažemo neke prisnije stvari nego što bismo rekli kad se nađemo licem u lice, pričaju oni koji ih još uvijek pišu.
Datum objave: Petak, 05. veljače 2010.
Preuzeto: Jutarnji.hr
Najljepše ljubavne poruke

Najljepše ljubavne poruke

Najljepše ljubavne poruke

Jesu li ljubavna pisma pisana rukom i poslana poštom tek patetičan atavizam o kojem se danas govori s podsmijehom? Može li išta što uza se veže epitet ‘elektroničko’ biti romantično, uključujući i elektroničku poštu? Prenosi li papir autentičnije i snažnije, s otiscima prstiju pošiljatelja, i otiske njegovih emocija? Jesu li i poštari bili profesionalno ispunjeniji dok su iz velikih kožnatih torbi dijelili manje računa i administrativnih prepiski, a više one osobne pošte, među kojima su onomad stajala i prava pravcata ljubavna pisama?

 

Kutija s pismima na dar

Julijana Matanović iz drugog je vremena. O ljubavnim pismima je, kazuje, baš nedavno govorila pred čitavim razredom srednjoškolaca… “Pogledavali su me začuđeno dok sam im pričala kako su u vrijeme moje mladosti djevojčice i djevojke jedna drugoj za rođendan darivale paket pisama; deset papira i deset koverata urešenih motivima zagrljenog para. Iza njezine duge, češće tamnije kose redovito se naziralo sunce u zalazu i pokoji poljski cvjetić zemljanih boja...”

U životu je, na sreću, i poslala i primila puno ljubavnih pisama. “A koliko sam ih samo ispisala i poslala na adresu jedne vojne pošte na sjeveru Autonomne Pokrajine Vojvodina. Po broju riječi i rečenica, gotovo sabrana djela prosječno marljivoga hrvatskoga prozaika srednje generacije. Dobivene odgovore numerirala sam i slagala u kutiju oblijepljenu šarenim papirom.

Vraćala sam im se, skrivala ih pred znatiželjnima i često se poslije propitivala bi li moj današnji život izgledao drukčije da u jednom trenutku svoja ljubavna pisma, dekorirana zagrljenima i zrakama sunca koje nestaju u pletenici sličnoj mojoj, nisam počela slati nekom drugom junaku, onom koji je za razliku od prvoga mnogo bolje razumijevao nove poetske struje i poruke nekih offovaca.

>> Najljepša ljubavna pisma

>> Prijateljska pisma

>> Ljubavni tekst

>> Ljubavna pisma poznatih

Najljepše ljubavne poruke

Najljepše ljubavne poruke
Najljepše ljubavne poruke
Najljepše ljubavne poruke

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

E

F

G

H

I

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više