Torta ledeni vjetar

10 bjelanjaka
10 ravnih žlica šećera
1 spric octa
3 dc fante za natopiti koru...




Datum objave: Četvrtak, 10. prosinca 2009.
Preuzeto: kuharica.hr | Slika: Torta ledeni vjetar
Torta ledeni vjetar

Torta ledeni vjetar

Torta ledeni vjetar

Sastojci za 10 osoba

KORA

10 bjelanjaka10 ravnih žlica šećera1 spric octa3 dc fante za natopiti koru

ŽUTA KREMA

10 žumanjaka6 žlica šećera1 vanili šećer2 dc mlijeka2 žlice gustina10 dag mljevenih lješnjakapola maslaca (125g)05,-1 dc fante

ŠLAG KREMA

1 krema za torte od dr. Oetkera jagode-slag500 ml vrhnja za šlag Rama4-5 jagoda na komadiće nasjeckati

UKRAS

2 vrećice šlaga1 dc vodevoća po zelji (jagode, kiwi, banane, ananas)

Priprema

Bjelanjke izraditi u čvrst snijeg, dodati žlicu po žlicu šećera i sirće pa nastaviti mutiti jos 10 tak minuta.

Smjesu istresti na pek papir u najveću tepsiju i poravnati, peći na 170°C dok ne požuti odozgor (oko 20 minuta više-manje ovisi o pećnici).

Izvaditi iz pećnice i skiniti papir prerezati na tri djela i natopiti u 3 dc fante. Ostaviti da upije.

Žumanjke izraditi s šećerom i vanili šećerom u svjetlu smjesu. 10-15 minuta. Staviti smjesu u posudu i na laganu vartu (trećina jačine) kuhati i kuhačom ili pjenjačom mješati dok se krema ne skuha. Mlijeko pomjesati s gustinom da nema grudica i dodati k žumanjcima i mješati dok ne dobijete gustu kremu.

Dodati mljevene lješnjake i ostaviti kremu da se ohladi u hladnjaku. U to umjesti pola maslaca i mutiti pa postepeno dodavati fantu (pola deci-deci) nisam mjerila pa sve dok ne dobijete finu kremu za tortu.

Kutiju s kremom od dr. Oetkera razmutite u deci vode i sjeckanim jagodama pa umješajte u vec gotovi izmućeni šlag.

Slagati tortu, kora-žuti fil-voće-šlag od jagode, kora-žuti fil-voće- šlag od jagode, kora i cijelu tortu obmazati s šlagom od jagode. Ukrasit s bijelim šlagom i voćem.

Izvor: kuharica.hr

Torta ledeni vjetar

Torta ledeni vjetar
Torta ledeni vjetar
Torta ledeni vjetar

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

F

G

H

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž