Štrudla od jabuka recept

Jabuke prepolovimo, iz njih izvadimo koštice pa ih narežemo na ploškice. Stavimo ih u posudu te dodamo grožđice, šećer, vanilin šećer, cimet i izmrvljene piškote...




Datum objave: Četvrtak, 13. svibnja 2010.
Preuzeto: Branko Ognjenovic, Jutarnji.hr | Slika: Štrudla od jabuka recept
Štrudla od jabuka recept

Štrudla od jabuka recept

1. JABUKE PREPOLOVIMO, iz njih izvadimo koštice pa ih narežemo na ploškice.

Stavimo ih u posudu te dodamo grožđice, šećer, vanilin šećer, cimet i izmrvljene piškote.
2. Dobro promiješamo. Na kuhinjski ubrus stavimo dva lista tijesta za savijaču, poškropimo s malo maslaca i ulja. Duž jednog ruba nanesemo pola nadjeva i uz pomoć ubrusa lagano zarolamo.
3. Stavimo na namašćeni lim, premažemo s još malo maslaca i ulja i stavimo u pećnicu prethodno zagrijanu na 170 °C. Neka se peče otprilike pola sata.
4. Kad se savijača zarumeni, izvadimo je. Prije posluživanja obilno je pospemo šećerom u prahu.
Za 4 osobe potrebno je:
6 komada jabuka
pola kutije piškota
0,3 dl ulja
5 dag maslaca
1 šaka grožđica
10 dag šećera
1 žličica cimeta
4 kore za savijaču
1 vanili šećer
Zahtjevnost: * *
Vrijeme pripreme: 30 minuta
Posluživanje: Slatkasti kutjevački traminac lijepo će ići uz savijaču
Savjet gastrogurua: U savijaču možemo staviti i malo oraha, a grožđice prethodno namočiti u rum. Ljeti će uz kolač prijati i kuglica sladoleda od vanilije.

Štrudla od jabuka recept

Štrudla od jabuka recept
Štrudla od jabuka recept
Štrudla od jabuka recept

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

F

G

H

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž