Punjena purica

PRIPREMITE (za 4 osobe): 1 puricu, tešku najviše 3 kg u 10 dag kukuruznog kruha i mlijeko za namakanje, 2 glavice luka, 1 krupnu mrkvu, 2 kiselkaste jabuke...




Datum objave: Srijeda, 02. lipnja 2010.
Preuzeto: jutarnji.hr
Punjena purica

Punjena purica

Zagorska punjena purica

PRIPREMITE (za 4 osobe):

1 puricu, tešku najviše 3 kg u 10 dag kukuruznog kruha i mlijeko za namakanje, 2 glavice luka, 1 krupnu mrkvu, 2 kiselkaste jabuke, 20 dag zamrznutih vrganja, 25 dag samljevene piletine, 15 dag dimljene slanine + 15 dag tankih ploškica za omatanje, 2 jaja, 1 režanj češnjaka, peršinove grančice, mljevenu crvenu papriku, mast ili ulje, sol, papar, 3 dl bijelog vina

PRILOG:

mlinci

Za nadjev namrvite kruh u mlijeko. Nasjeckani luk i slaninu ispržite pa umiješajte piletinu te sitno naribane mrkvu i jabuke. Popržite i nemojte odstraniti masnoću. Dodajte iscijeđeni kruh, jaja, sol, papar, malo paprike te nasjeckane češnjak i peršin. Nadjev dobro izmiješajte.

Puricu posolite i natrljajte paprikom. Utisnite nadjev pa otvor zatvorite čačkalicama. Puricu omotajte slaninom i stavite u lim, prelijte zagrijanom mašću. Pecite je 2 sata na 180 °C, a povremeno prelijevajte vinom te vodom i vlastitim sokom. Pripremljene mlince zalijte sokom od pečenja.

Punjena purica

Punjena purica
Punjena purica
Punjena purica

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

F

G

H

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž