Priprema lososa

Na maslinovom ulju u plitkoj teći ili dubljoj tavi ovlaš zažutite luk rezan na rebarca, rajčicu rezanu na tanje fete pa kada je malo samrla dodajte timijan, bijelo vino i prošek...




Datum objave: Četvrtak, 06. svibnja 2010.
Preuzeto: Jutarnji.hr | Slika: Priprema lososa
Priprema lososa

Priprema lososa

ODRESKE LOSOSA posolite, popaprite, blago nauljite i stavite sa strane.

Na maslinovom ulju u plitkoj teći ili dubljoj tavi ovlaš zažutite luk rezan na rebarca, rajčicu rezanu na tanje fete pa kada je malo samrla dodajte timijan, bijelo vino i prošek.
Popaprite i posolite pa lagano pirjajte još pet-šest minuta. Kada je umak gotov, nauljenu tunjevinu ispecite na vrelim gradelama ili na roštilj-tavi, a potom stavite na pladanj i okružite ili prelijte toplim umakom. Služite s kruhom ili palentom.
Sastojci za 4 osobe:
4 odreska lososa
2-3 zrele rajčice (šljivarice)
1 veći luk
1 dcl maslinovog ulja
1 žlica svježeg timijana ili 1 žličica suhog
1 dcl bijelog vina
1-2 žlice prošeka
sol i papar

Priprema lososa

Priprema lososa
Priprema lososa
Priprema lososa

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

F

G

H

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž