Priprema janjetine

Kad se zarumenila, dodamo sjeckani luk, malo popržimo pa dodamo mrkvu, mljevenu crvenu papriku i češnjak narezan na listiće pa sve još lagano pržimo...




Datum objave: Četvrtak, 13. svibnja 2010.
Preuzeto: Jutarnji.hr | Slika: Priprema janjetine
Priprema janjetine

Priprema janjetine

1. KOLJENICU PREREŽEMO na pola, posolimo, malo pobrašnimo i naglo popržimo na masnoći.

Kad se zarumenila, dodamo sjeckani luk, malo popržimo pa dodamo mrkvu, mljevenu crvenu papriku i češnjak narezan na listiće pa sve još lagano pržimo.
2 Zatim malo podlijemo, pustimo da prokuha, pa dodamo rajčicu narezanu na kockice. Uz povremeno protresanje posude ostavimo da se lagano pirja.
3 Kad je meso do pola gotovo, dodamo mahune i sve zajedno nastavimo lagano pirjati. Dotjeramo okus sa soli i paprom pa uz povremeno podlijevanje pirjamo dok meso i mahune ne omekšaju.
4 Pri serviranju na tanjur najprije položimo mahune, pa na njih meso, a sa strane dodajemo mileram. Ukrasimo po želji grančicom ružmarina ili peršina.
Za 4 osobe potrebno je:
60 dag (4 kom) janjeće koljenice
10 dag luka
10 dag mrkve
1 žlica crvene paprika u prahu
3 češnja češnjaka
20 dag rajčice
0,5 dl bijelog vina
40 dag mahuna
0,2 dl maslaca
1 dl milerama
sol i papar po potrebi
vezica peršina
0,5 dl ulja
Zahtjevnost: * *
Posluživanje: Godit će Zdjelarevićeva graševina
Savjet: Osim janjetine za pripremu ovog jela možemo koristiti i teleće mišiće, a prijat će i s kunićem.
Vrijeme pripreme: 40 minuta

Priprema janjetine

Priprema janjetine
Priprema janjetine
Priprema janjetine

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

F

G

H

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž