Pečena junetina

Dobro operite junetinu, ocijedite i nabockajte režnjevima češnjaka, s nekoliko klinčića i malo dalmatinske pancete




Datum objave: Ponedjeljak, 19. travnja 2010.
Preuzeto: jutarnji.hr
Pečena junetina

Pečena junetina

Junetina na laganu pašticadu

1 kg junetine od buta nekoliko klinčića2 fetice dalmatinske pancete 4 režnja čašnjaka 4 suhe šljive bez koštica prstohvat ribanog muškatnog oraščića 1 dcl vinskog octa (kvasine) 2 crvena luka 1 dcl maslinovog ulja malo korijena celera sol i papar u zrnu 2 dcl crnog vina pola dcl prošeka 1 kavena šalica pasirane rajčice 1 žlica pirea od rajčice (konšerve) pola litre povrtnog temeljca

Dobro operite junetinu, ocijedite i nabockajte režnjevima češnjaka, s nekoliko klinčića i malo dalmatinske pancete. Tako pripremljeno meso mora odležati tijekom noći u marinadi od vina, kvasine i prošeka. Narežite na sitno korijen celera, prethodno oprane i namočene suhe šljive bez koštica, dodajte sol, papar i oraščić pa sve promiještajte s maslinovim uljem na dnu teće.

Dodajte meso izvađeno iz marinade, pa ga na srednje jakoj vatri popržite sa svih strana. Ulijte marinadu s kojom ste pomiješali rajčice i konšervu, stavite da uzavre, smanjite vatru, dodajte temeljac i kuhajte na laganoj vatri polijevajući prema potrebi, temeljcem ili mlakom vodom, sve dok meso posve ne omekša (bar sat i pol vremena).

Meso potom izvadite i narežite na deblje odreske, a sve sastojke iz teće usitnite u blenderu, multipraktiku ili štapnim mikserom. Vratite meso u teću i zalijte dobivenim gustim umakom. Pašticada najbolje godi uz tijesta i njoke.

Pečena junetina

Pečena junetina
Pečena junetina
Pečena junetina

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

F

G

H

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž