Jela od bundeve

1 bundeva teška oko kilogram, oguljena, očišćena od koštica i meke sredine
2 luka srednje veličine, sitno narezana ...




Datum objave: Ponedjeljak, 26. travnja 2010.
Preuzeto: jutarnji.hr
Jela od bundeve

Jela od bundeve

ZAČINJENI CHUTNEY OD BUNDEVE

Vrijeme pripreme: 1 sat i 15 minuta

1 bundeva teška oko kilogram, oguljena, očišćena od koštica i meke sredine
2 luka srednje veličine, sitno narezana
2 male crvene čili papričice, očišćene od koštica i sitno narezane
2 čaše smeđeg šećera (ne onog najtamnijeg)
2 žličice začina za pitu od bundeve (mješavina mljevenog cimeta i u nešto manjoj mjeri mljevenog suhog đumbira i muškatnog oraščića)
2 žličice mljevenog klinčića
1 žličica soli
3 žlice vrlo sitno narezanog svježeg đumbira
2 i pol čaše prirodnog octa od bijelog vina (zamijenite jabučnim ako ovaj ne možete pronaći)

1. Narežite bundevu na kockice, pomiješajte sa svim ostalim sastojcima u nižu, široku posudu

2. Posudu stavite na srednje jaku vatru, čekajte da smjesa provri i temperaturu malo spustite. Lagano kuhajte otklopljeno, dok bundeva ne omekša, a tekućina se malo zgusne, od 45 minuta do jednog sata. (Ako vam se chutney zgusne, a bundeva još nije omekšala, posudu napola poklopite i još dokuhajte).

3. Dok se kuha chutney, sterilizirajte dvije staklenke od pola litre i poklopce u kipućoj vodi nekoliko minuta. Kad chutney bude gotov, žlicom ga prebacite u staklenke, pokrijte poklopcima i pustite da se ohladi. Na sobnoj temperaturi neotvoreno može stajati do tri mjeseca.

2 staklenke od pola litre

Jela od bundeve

Jela od bundeve
Jela od bundeve
Jela od bundeve

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

F

G

H

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž