Grah s kobasicama

Oljušteni luk pržite na ulju pa primiješajte protisnute rajčice iz konzerve i miješajući kuhajte još 5 minuta. Primiješajte narezanu kobasicu, zalijte vinom i pirjajte da se tekućina zgusne...




Datum objave: Ponedjeljak, 26. travnja 2010.
Preuzeto: Jutarnji.hr | Slika: Grah s kobasicama
Grah s kobasicama

Grah s kobasicama

40 dag malo podimljene svinjske kobasice
30 dag graha
50 dag oguljenih rajčica iz konzerve
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
1 celerova grančica
1 krupna mrkva
1 grančica svježeg ružmarina
2 listića kadulje (žalfije)
1 dl suhoga bijelog vina
3 žlice maslinova ili običnog ulja
sol
papar
4 oso­be
pri­pre­ma 2 sata
1. U hladnu vodu stavite grah da se moči najmanje 12 sati. (Jelo ćete dakako mnogo brže skuhati uzmete li konzervu graha). Sutradan ocijedite grah, zalijte svježom hladnom vodom pa kuhajte 1 sat. Primiješajte oguljene i narezane mrkve te nasjeckani češnjak, celer, ružmarin i kadulju. Posolite i nastavite kuhati da grah omekša.
2. Oljušteni luk pržite na ulju pa primiješajte protisnute rajčice iz konzerve i miješajući kuhajte još 5 minuta. Primiješajte narezanu kobasicu, zalijte vinom i pirjajte da se tekućina zgusne. Umiješajte u grah i popaprite. Kuhajte još 20 minuta da se kobasice skuhaju. Dosolite i popaprite ako je potrebno.

Grah s kobasicama
Grah s kobasicama
Grah s kobasicama

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

F

G

H

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž