Kruzeri putovanja

Iz Fort Lauderdalea na Floridi zaplovio je najveći cruiser na svijetu, Oasis of the Seas, u vlasništvu Royal Caribbeana. Najveći putnički brod koji je dosad sagrađen vrijedi milijardu i 240 milijuna dolara
Datum objave: Utorak, 18. svibnja 2010.
Preuzeto: jutarnji.hr
Kruzeri putovanja

Kruzeri putovanja

Na sedamnaest paluba (zapravo šesnaest jer trinaeste nema) nalaze se boardwalk s restoranima i aktivnostima namijenjenim obiteljima s djecom, Royal promenade s dućanima, slastičarnicama i barovima, živopisni, zeleni Central Park s bogatom vegetacijom i vrhunskim ambijentom.

Alpinizam, surf i golf

Na četvrtoj palubi smješteni su kazališta, klizalište, kasino, wellness i mnogi drugi sadržaji. Paluba sa sportskim aktivnostima i bazenima na samom je vrhu broda, a osim brčkanja u jacuzziju, možete se zabaviti slobodnim penjanjem, golfom, surfanjem na umjetnim valovima, košarkom i drugim sportovima. Noviteti na najnovijem i najvećem članu Royal Caribbeana su središnji otvoreni prostor unutar broda, Tide bar koji se poput lifta diže i spušta kroz katove te dublji bazeni u kojima se održava i škola ronjenja.

Untitled-4

Njujorški restoran

Najveći kruzer na svijetu dug je 360, širok 47 (na vodenoj liniji), a visina iznad vodene linije mu je 65 metara. Teži 225.000 tona. Pokreću ga tri dizelska motora od po 18.590 KS i tri od 24.780 KS, koji zadovoljavaju i svu brodsku potrošnju električne energije., Među posadom je i nekoliko Hrvata, a Zagrepčanin Darko Majerić jedan je od petorice koji rade u ugostiteljstvu, u na-jekskluzivnijem brodskom restoranu, nazvanom 150 Central Park. Interijer restorana uređen je u duhu New Yorka, a probrani meni osmislila je 23-godišnja Keriann Von Raesfeld iz Kalifornije, prva žena nositeljica titule najboljeg mladog kuhara na svijetu. Restoran ima niz posebnosti, čak je i pribor za jelo dizajniran posebno za njega.

Untitled-5

Darko je na kruzerima od 2001., a prije četiri godine oženio se Filipinkom, također članicom posade. Prema njegovim riječima, Oasis of the Seas nije samo najveći, nego i najljepši kruzer na svijetu, primjeren gostima koji znaju cijeniti vrhunsku uslugu.

Untitled-6

Untitled-7

Untitled-8

Kruzeri putovanja

Kruzeri putovanja
Kruzeri putovanja
Kruzeri putovanja

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više