Uređenje malih stanova

Već prvi pogled na stan poznate glumice odaje koliko je zaljubljena u plavu boju. To nije klasična plava boja, već nešto svjetlija, nježnija, pomalo dječja nijansa plave koja je istodobno vrlo upečatljiva
Datum objave: Srijeda, 26. svibnja 2010.
Preuzeto: jutarnji.hr
Uređenje malih stanova

Uređenje malih stanova

Glumica Veronika Durbešić čvrsto vjeruje kako samo dragi predmeti mogu učiniti dom toplom oazom u pravom smsilu te riječi. Ona ne prati trendove i ni najmanje je ne zanimaju savjeti interijerista o aktualnim pravilima uređenja stana. Svoje gnijezdo Veronika je odavno pronašla u centru Zagreba, a opremila ga je, kako sama kaže, isključivo stvarima koje joj zaista nešto znače.

Ljekovita svojstva

Već prvi pogled na stan poznate glumice odaje koliko je zaljubljena u plavu boju. To nije klasična plava boja, već nešto svjetlija, nježnija, pomalo dječja nijansa plave koja je istodobno vrlo upečatljiva.

- Da živim negdje vani, mogla bih tražiti autorska prava na ovu nijansu plave. Osjetila sam da sve što radim u plavom me na neki čudan način liječi - kaže simpatična glumica pokazujući nam svoju spavaću sobu koja je pravo malo carstvo bajkovitog plavog namještaja u kojem se posebno ističu toaletni stolić, secesijski kredenc i krevet te raskošni zastori s uzorkom propupalog drveća kupljeni u Parizu.

Veronika poput Mona Lise

Dnevni boravak, pak, središnji je dio stana u kojem Veronika drži gotovo sve sitnice uz koje je najviše emotivno vezana. Tu je sat koji su joj roditelji darovali kada je završila glumačku akademiju (svaki put kada odzvoni za puni sat, ja se trgnem, i to ne zato jer me zanima koliko je sati, nego zato što imam osjećaj kao da mi se majka javlja, kaže glumica), papirnati foto-kip njezine najveće ljubavi, pokojnog supruga Toma, ali i vrtuljak koji je, otkriva, čim zasvira u trenutku razveseli bez obzira na to kako se zaista osjećala (u svim kultnim filmovima glavna akcija se odvija oko vrtuljka, objašnjava Veronika). No, bez obzira na pregršt detalja, svatko tko uđe u dnevni boravak prvo primijeti golemu fotografiju Veronike u stilu Mona Lise čiji je autor Saša Novković.

- Ma, moja Mona Lisa je bolja od originala. Ima drugačiji dekolte, a i usta su punija. Tu nema ničeg umjetnog, nema maske. Jedino sam za potrebe fotografiranja obrijala obrve - sa smiješkom govori Veronika Durbešić, pozivajući nas da dođemo vidjeti ostatak njezina životnog gnijezda. Na zidu u dugačkom hodniku, koji zapravo povezuje cijeli stan, glumica je napravila pravi mali kolaž uspomena, ispuniviši ga do zadnjeg centimetara posterima najava predstava u kojima je glumila, vlastitim slikama i mudrim uzrečicama od kojih joj je, otkriva, najdraža ona: “Ima u životu i važnijih stvari od novca, na žalost sve one koštaju”.

Kuhinja i balkon koji je Veronika “zatvorila“ i pretvorila u svojevrsnu sobu za odmaranje i guštanje čine jednu prostoriju spojenu vratima iznad kojih kao u vrsti na špagi stoje poredane - naočale u najrazličitijim oblicima i bojama.

Ovisno o prigodi

- To nije moja ideja. Inspiraciju sam dobila iz krimića, konkretnije od Nikite - priznaje glumica koja u ovom dijelu stana tijekom cijele godine drži i, ni manje ni više, nego bor.

- Kod mene bor ovdje stoji stalno, a ukrašavam ga ovisno o godišnjem dobu ili prilici. Kada je Božić, onda ga ukrasim kuglicama, kada dođe jesen, stavim na njega voće, a za Uskrs s njega vise jaja. Kako mi dođe - objašnjava glumica.

Untitled-2

Untitled-3

Uređenje malih stanova

Uređenje malih stanova
Uređenje malih stanova
Uređenje malih stanova

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više