Postavljanje Knaufa

Na prethodno pripremljen zakrivljeni zid možete postaviti i tanju ploču. Postoje i vodootporne knauf ploče koje se sastoje od jednake gipsane jezgre sa vodootpornim licem
Datum objave: Četvrtak, 22. listopada 2009.
Slika: Postavljanje Knaufa
POSTAVLJANJE KNAUFA

Postavljanje Knaufa

Postavljanje Knaufa

Knauf ili gipsane ploče sastoje se od gipsane jezgre prekrivene grubim papirom sa jedne i finim papirom sa druge strane.Gipsane ploče obično dolaze u dimenzijama 120x250 cm na više. Obratite pažnju na to da ćete sa pločama manjih dimenzija lakše rukovati. Gipsane ploče mogu se koristiti i na stropovima.

>>Gips ploče
>>Gorio dimnjak tvornice Knauf

Ukoliko želite zaobljen zid koristite knauf ploče manje debljine koje ćete prije savijanja u željeni oblik vjerovatno morati namočiti. Ukoliko gipsanu ploču postavljate bez podloge pazite da ne bude pretanka.Na prethodno pripremljen zakrivljeni zid možete postaviti i tanju ploču. Postoje i vodootporne knauf ploče koje se sastoje od jednake gipsane jezgre sa vodootpornim licem.Ovakve se ploče obično koriste za pregradne zidove u vlažnim djelovima poput kade ili pregrada tuš kabine. Treba znati da takve ploče nisu potpuno vodonepropusne te da će s vremenom od vlage propadati.Postoje i betonske pregradne ploče koje se koriste kao podloga za postavljanje keramičkih pločica. Ovakve ploče imaju čvrstu betonsku jezgru, a sa obe strane su presvučene fiberglasom.Ove su ploče idealne za zidove kupaonica i pregrade tuša.

Postavljanje Knaufa - Kako zid izgleda vidite ovdje

POSTAVLJANJE KNAUFA

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više