Keramičke pločice postavljanje

Pločice se mogu postavljati i dijagonalno, a uz vrsnog keramičara pločice se doista mogu složiti i na ostale najmaštovitije načine....
Datum objave: Petak, 26. veljače 2010.
Preuzeto: Jutarnji.hr | Slika: Keramičke pločice postavljanje
Keramičke pločice postavljanje

Keramičke pločice postavljanje

VELIKI IZBOR boja, dimenzija i dezena, relativno lako postavljanje i održavanje te pristupačne cijene učinili su keramičke pločice popularnim podnim i zidnim oblogama.

S druge strane, pločice su hladne, skliske kad su mokre i nije ih jednostavno zamijeniti kad se oštete. Zato ih treba znati izabrati.Na tržištu je ogroman izbor s obzirom na kvalitetu, vrstu, dizajn ili veličinu, a svake sezone proizvođači smišljaju nove proizvode. Trenutno su apsolutni hit pločice s uzorkom životinjske kože i pločice s metalik površinom u boji aluminija, čelika, zlata, srebra ili bakra.Osim bojama i dezenima, pločice mogu oduševiti i velikim brojem načina njihova postavljanja. Za dobivanje dojma dužine prostora predlažemo da se na zidu jedna boja horizontalno "presiječe" drugom (pločice mogu biti iste ili različite), dok se za dobivanje visine pločice u dvije različite boje mogu slagati na način da čine vertikalne pruge.Isto pravilo može se primijeniti i na podove, ovisno o dojmu koji želimo stvoriti u nekom prostoru. Na ovaj način dobit će se na dinamičnosti i "originalnosti" prostora. Za klasično uređene kupaonice i kuhinje uvijek je dobro razmisliti o opciji postavljanja pločica u dezen "dijamanta", kako na zidu, tako i podovima.Pločice se mogu postavljati i dijagonalno, a uz vrsnog keramičara pločice se doista mogu složiti i na ostale najmaštovitije načine. U klasičnim kao i nekim suvremenim kupaonicama na zidovima će dobro izgledati završna bordura klasičnih motiva u istoj ili komplementarnoj boji pločica na ostatku zida.Moderno je kombiniranje glatkih i rebrastih (reljefnih) pločica istovjetne boje koje čine zanimljive, a istovremeno jedinstvene cjeline. Iako ih ima različitih veličina, ovakve pločice se naročito traže u većim dimenzijama. U trendu je i kombiniranje podnih mat keramičkih pločica, starinskoga izgleda, s grubim drvenim daskama, što najbolje izgleda u rustikalnim interijerima.Popularne su zidne i podne mozaik pločice koje svojim dezenima podsjećaju na antičke atrije i na kojima je gotovo nemoguće vidjeti fugirane spojeve, a idealno su rješenje za sve minimalistički uređene stanove ili urede. Za njih su, osim keramičke varijante, odlične i sve popularnije mozaik pločice od čelika.

Pločice vole "glumiti" da su nešto drugo pa se tako postavljaju da izgledaju poput tepiha. Primjerice, ispred sofe postavlja se mozaik koji oponaša tepihe s etno i klasičnim motivima. Ovo rješenje preporučujemo za suvremene i neke klasično uređene prostore. Osim izgleda, važno je znati i kakve pločice izabrati za pojedini prostor.

Keramičke pločice postavljanje

Keramičke pločice postavljanje
Keramičke pločice postavljanje
Keramičke pločice postavljanje

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više