Kako se ošišati

Shvatite li suštinu frizure koja odgovara baš vašem obliku lica, više nikad nećete biti u poziciji da pred frizerom kažete – 'uh... pa što god vi mislili da bi odgovaralo' ...
Datum objave: Četvrtak, 25. veljače 2010.
Preuzeto: net.hr
Kako se ošišati

Kako se ošišati

Kako se ošišati

Mnogi automatski pretpostave da imaju okruglo lice, no to nije uvijek slučaj. Zagledajte se u strukturu kostiju, a ne u obraze, i vidjet ćete pravi oblik.

Imate li okruglo lice, klonite se razdjeljka po sredini glave jer ćete dodatno naglasiti krug. Isto tako, izbjegavajte i frizure u dužini brade ili vrata jer ćete i tako naglasiti kružni oblik lica. Možete se ošišati kratko, ali nekoliko centimetara iznad brade ili do ramena. Najbolje je izabrati frizuru poput ove na slici s vrhovima različite dužine te naglasiti volumen pri vrhu glave.

Duguljasto lice ne podnosi dugu ravnu kosu koja naglašava izduljenost lica. Isto tako, ne režite kratke slojeve pri vrhu jer će vas vizualno izdužiti. Vaš izbor trebale bi biti frizure bogatog volumena čija se dužina kreće u rasponu od brade do ramena. Vrhovi bi trebali biti šišani tako da stvaraju privid širine i punoće.

Imate srcolik oblik lica? Izbjegavajte frizure koje naglašavaju širinu jagodičnih kostiju. Posebno bob stila 20-ih kod kojeg kosa prestaje na području brade. Izaberite valovitu, kovrčavu frizuru s mekanim razdjeljkom sa strane – izgleda romantično i omekšat će ključne točke. Kosu otvorite pri dnu, a ne pri vrhu, kako biste uravnotežili malu bradu.

Imate li četvrtasto lice, klonite se geometrijskih frizura jer ionako imate izražene linije lica. Stepenasto može proći, ali sušite kosu okruglom četkom što će omekšati linije. Svakako izaberite šiške. One omekšavaju crte lica, no pazite da ne budu preravne. Dajte im malo živosti.

Kosa može biti duga ili kratka, no svakako izbjegavajte prestilizirane i ukočene frizure.

Kako se ošišati

Kako se ošišati
Kako se ošišati
Kako se ošišati

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više