Matematika za 6. razred

Udžbenik i zbirka zadataka s CD-om iz matematike za 6. razred osnovne škole - 1. i 2. polugodište, u izdanju Profila (autori Vesna Draženović-Žitko, Luka Krnić, Maja Marić, Zvonimir Šikić) preuređeno je izdanje udžbenika Matematika 6 i nešto je potpuno novo ...
Datum objave: Petak, 26. veljače 2010.
Matematika za 6. razred

Matematika za 6. razred

Matematika za 6. razred

Udžbenik i zbirka zadataka s CD-om iz matematike za 6. razred osnovne škole - 1. i 2. polugodište, u izdanju Profila (autori Vesna Draženović-Žitko, Luka Krnić, Maja Marić, Zvonimir Šikić) preuređeno je izdanje udžbenika Matematika 6 i nešto je potpuno novo:

.

Za učenike

* koriste samo jednu knjigu (udžbenik 1. dio ili 2. dio)
* pisan je na jasan, razumljiv i zanimljiv način
* može se koristiti za samostalno učenje, vježbanje, ponavljanje i pripremu za ispite znanja
* sadrži zanimljive ilustracije

Za učitelje

* namjera je autora da se udžbenik što više koristi na satovima obrade, kako bi učenici imali što više vremena za rješavanje zadataka (definicije, formule, svojstva nije uvijek nužno prepisivati u bilježnicu)
* nudi velik izbor riješenih primjera i zadataka koje će učitelj/ učiteljica na svoj kreativan način koristiti za obradu novoga gradiva, vježbanje, ponavljanje, usustavljivanje gradiva

Za roditelje

* izvor je matematičkih znanja, koja roditelji mogu dodatno pojasniti djeci
* sadrži brojne zadatke što ih roditelji mogu rješavati zajedno s djecom

Svaka tema u udžbeniku ima motivacijski uvod kojim su autori nastojali pronaći korelaciju matematike i svakodnevna života te drugih nastavnih predmeta (fizika, priroda, kemija, likovni odgoj...). Poslije motivacijskog uvoda slijede mnogi primjeri koji se rješavaju na satu te zadaci za uvježbavanje gradiva kod kuće.

S namjerom što bolje i bogatije matematičke pismenosti, ali i usmenog i pismenog izražavanja matematičkih definicija, svaka tema sadrži nekoliko pitanja teoretskoga tipa kojima će se učenik/ učenica – uz učiteljevu/učiteljičinu pomoć i pomoću udžbenika – naučiti izražavati jasno i sažeto te oblikovati svoju misao u skladu s materinskim jezikom.

Na kraju obrađene cjeline su zadaci za vježbu i ponavljanje, a jesu li gradivo usvojili i jesu li spremni za ispit znanja učenici mogu provjeriti štopericom – originalnim načinom pripreme za ispit koji predstavlja svojevrsnu generalnu probu. U udžbeniku su i dodatni zadaci za učenike koji žele rješavati složenije zadatke.

U udžbenički komplet je uključeno:

* udžbenik s CD-om (1. dio i 2. dio)
* priručnik u mapi s cd-om za učiteljice/učitelje iz matematike za 6. razred osnovne škole
* radni listić
* ispiti znanja
* razredni plakati
* zbirka s dodatnim temama i zadacima za izbornu nastavu matematike za 6. razred

S druge, pak, strane, Matematika, online udžbenik za 6. razred, sadrži ukupno 42 video lekcije u trajanju od 3 sata i 39 minuta i 84 primjera riješenih zadataka. 

Korisni linkovi:

>>MATERIJALI I ZADACI ZA 6. RAZRED  

>>DOWNLOAD MATEMATIKA ZA 6 RAZRED ZADACI

>>MATEMATIKA – 6. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Matematika za 6. razred

Matematika za 6. razred
Matematika za 6. razred
Matematika za 6. razred

Facebook komentari

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više