Ukrasi za Uskrs

Uskrsni blagdani, popraćeni toplim travanjskim vremenom i proljetnim ugođajem, bit će još ljepši ako prigodno dekorirate vlastiti dom. Blagdansko-proljetni ugođaj oraspoložit će sve ukućane, kao i goste koje očekujete ...
Datum objave: Petak, 19. ožujka 2010.
Preuzeto: tportal.hr
Ukrasi za Uskrs

Ukrasi za Uskrs

Ukrasi za Uskrs

Mnogo je razloga za veselje prigodom nadolazećih uskrsnih blagdana. Religiozno značenje Uskrsa, okupljanje obitelji i prijatelja, kao i školski praznici koji se nadovezuju na blagdane, unose već sada radost u mnoge obitelji.

Dobro raspoloženje potrebno je unijeti i u okruženje vlastita doma kako bi ugođaj bio kompletan. Prigodnim dekoracijama unijet ćete svježinu u prostor, a blagdansko ozračje naglasit ćete tradicionalnim, ali i inovativnim uskrsnim ukrasima.

>>PRIPREMA ZA USKRS – IZRADA UKRASA, USKRŠNJE IGRE

>>UKRASI ZA USKRS – URADI SAM

>>PISANICE I UKRASI

>>USKRŠNJE DEKORACIJE DOMA

Pisanice su obavezan element uskrsnih dekoracija uskrsnog drvca ili nezaobilazna dekoracija stola, pružaju snažan blagdanski ugođaj i predstavljaju tradicionalnu dekoraciju. Metode izrade maštovitih pisanica vrlo su različite, a krajnji rezultati toliko zadivljujuć da one predstavljaju prava mala umjetnička djela kućne radinosti.

Ornamenti pisanica najčešće su povezani s tradicijom kraja iz kojega potječu, no motivi mogu biti vrlo raznovrsni – od tradicionalnih do apstraktnih, biljnih ili jednostavno koloriranih. Pisanice u jestivom ili isključivo dekorativnom obliku, važan su element uskrsnog dekoriranja, a osobita radost djeci koja rado sudjeluju u njihovoj izradi. Uskrs i pisanice usko su povezani, pa je sasvim razumljivo da su i ove godine najvažniji dekorativni element kreiranja blagdanskog ugođaja.

Uskrsna drvca, s različitim visećim dekoracijama ili potpuno bez njih, unijet će dah blagdanskog i proljetnog raspoloženja. Dekorativna drvca simbolično su predstavljena većim ili manjim granama čija se dimenzija odabire ovisno o raspoloživom prostoru, kao i poziciji na koju će se smjestiti. Idealno ih je staviti u staklene vaze ili posude na vidljivo i istaknuto mjesto u prostoru. Svojim prirodnim izgledom unijet će proljetnu svježinu, ali i eleganciju koja ističe blagdanski ugođaj.

Raznovrsni biljni i cvjetni uzorci idealno će poslužiti za postavljenje i dekoriranje blagdanskoga stola. Uz malo mašte, blagdanski stol bit će svečan, otmjen i drukčiji od svih prethodnih. Cvjetni buketi i ukrasne svijeće upotpunit će dnevni dojam, a večernji ugođaj uz mirise i plamen svijeća istaknuti blagdansko ozračje doma.

Uskrs je proljetni blagdan, pa je i uvođenje prirode, koja ponovo buja, vrlo interesantan motiv dekoracije interijera. Vedre boje proljetnoga cvijeća, kao i različite nijanse zelene boje, izvrsno će upotpuniti blagdanski prostorni ugođaj. Ovakve boje mogu se javiti u dekorativnim detaljima – ukrasnim predmetima, slikama, ukrasnim jastučićima, stolnjacima ili posteljini u spavaćoj sobi.

Motivi iz prirode, u kombinaciji s već navedenim pisanicama, uskrsnim drvcima te svijećama, stvorit će ugođaj i toplinu svojstvenu ovom važnom blagdanu. Uz malo truda i mašte, i vaš će dom postati idealno mjesto za okupljanje obitelji i proslave Uskrsa.

Ukrasi za Uskrs

Ukrasi za Uskrs
Ukrasi za Uskrs
Ukrasi za Uskrs

Facebook komentari

Indeks A - Ž

B

Č

D

E

F

I

J

K

L

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

W

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više