Božur cvijet

Grmoliki božuri imaju drvenaste izdanke koji na jesen samo odbace lišće. Pri sadnji zeljastih božura jako je važno da ih ne posadimo preduboko jer u tome slučaju neće cvasti...
Datum objave: Ponedjeljak, 15. ožujka 2010.
Preuzeto: Jutarnji.hr | Slika: Božur cvijet
Božur cvijet

Božur cvijet

ZBOG SVOJIH prelijepih cvjetova božuri (Paeonia) ubrajaju se među najpopularnije proljetne biljke.

 

Ako ih pravilno posadimo na prikladnom mjestu, ne traže nikakvu posebnu njegu, već iz godine u godinu postaju sve veći i bujnije cvatu. Traže sunčani položaj u zavjetrini te hranjivo, rahlo i ilovasto tlo. Dva su tipa božura: zeljasti Paeonia officinalis) i grmoliki (Paeonia suffruticosa).

Zeljasti ima zelene izdanke koji najesen uvenu da bi u proljeće izniknuli iz korijena. Grmoliki božuri imaju drvenaste izdanke koji na jesen samo odbace lišće. Pri sadnji zeljastih božura jako je važno da ih ne posadimo preduboko jer u tome slučaju neće cvasti. Zadebljalo korijenje treba pokriti s tek nekoliko centimetara zemlje. Božuri najbolje dolaze do izražaja kad su posađeni kao pojedinačne biljke.

Božur cvijet

Božur cvijet
Božur cvijet
Božur cvijet

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

E

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više