Biljke penjačice

Jedna od istaknutijih penjačica je pavitina ili klematis. Razlikujemo primorsku pavitinu (Clematis viticella) koja cvate plavoljubičastim cvjetovima od lipnja do rujna i ne naraste puno u visinu...
Datum objave: Utorak, 15. prosinca 2009.
Preuzeto: Gorila vijesti | Slika: Biljke penjačice
Biljke penjačice

Biljke penjačice

Biljke penjačice

Penjačica je biljka koja za potporanj rabi ostale biljke ili elemente. Razlikujemo: samostojeće penjačice; penjačice s viticama; povijuše; penjuće, puzeće i razgranate penjačice. Jedna od istaknutijih penjačica je pavitina ili klematis. Razlikujemo primorsku pavitinu (Clematis viticella) koja cvate plavoljubičastim cvjetovima od lipnja do rujna i ne naraste puno u visinu.

<<Mirta biljka

<<Tratinčica biljka

C. montana „Rubens“ koja naraste i do 8 m visine, bijela varijanta je C.montana „Superba“, a „Marjorie“ polupunih cvjetova. Postoje još i hibridne sorte koje se mogu iskoristiti kao pokrivači tla, ali im treba omogućiti da se jednoliko rasprostiru po tlu.Clematis macropetala je nižeg rasta i može se uzgajati bez oslonca u posudi. Ima samo nekoliko penjačica koje cvatu zimi i u pravilu nisu otporne na hladnoću. Clematis cirrhosa uspješno će cvjetati u područjima gdje nema mrazeva.

Izvor: uredidom.com

<<Breza biljka

<<Neven biljka

Biljke penjačice

Biljke penjačice
Biljke penjačice
Biljke penjačice

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

E

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više