Bambus biljka

Sretni bambus pozitivno utječe na atmosferu u domu, dvije stabljike donose ljubav, tri sreću, pet zdravlje, osam bogatstvo i devet sreću na svim poljima...
Datum objave: Ponedjeljak, 14. prosinca 2009.
Preuzeto: Gorila vijesti | Slika: Bambus biljka
Bambus biljka

Bambus biljka

Bambus biljka

Bambus je rod biljaka iz porodica trava (Poaceae). Potječe iz Indije, pretežno raste u tropskim i suptropskim područjima južne, jugoistočne i istočne Azije i sjeverne Australije. Bambus ima šuplju drvenastu stabljiku razdijeljenu člancima koja naraste do 30 m. Cvate vrlo rijetko (neke vrste 30-120 godina).

>>Neven cvijet

>>Breza biljka

Često se uzgaja i kao vrtno bilje. Pupoljci bambusa se koriste u prehrani. Bambus je u Kini simbol dugovječnosti, a u Indiji prijateljstva.Sretni bambus je vrlo česta sobna biljka koja ne zahtijeva mnogo njege te može uspijevati u tamnim prostorijama. To je u biti Dracena sanderiana.

>>Ruzmarin biljka

>>Lavanda biljka

Prema feng shuiju sretni bambus pozitivno utječe na atmosferu u domu, dvije stabljike donose ljubav, tri sreću, pet zdravlje, osam bogatstvo i devet sreću na svim poljima.

Bambus biljka

Bambus biljka
Bambus biljka
Bambus biljka

Facebook komentari

Indeks A - Ž

A

B

C

Č

D

E

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Ž

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više