Početak poroda

Pravi trudovi traju od 30 do 60 sekundi i javljaju se u pravilnim vremenskim intervalima.Vremenski intervali traju u početku od 10 do 15 minuta, a kasnije od 2 do 3 minute.
Datum objave: Petak, 27. studenog 2009.
Preuzeto: Gorila vijesti | Slika: Početak poroda
Početak poroda

Početak poroda

Početak poroda

Početak poroda karakteriziraju prsnuće vodenjaka ili sami trudovi. Nije rijedak slučaj da žena prije samog poroda dolazi kod liječnika zbog tzv. lažnih pripremnih trudova. Pripremni trudovi su kontrakcije pri kojima se mišići maternice stežu i opuštaju. Kako se porod bliži, pripremni trudovi postaju izraženiji i učestaliji zbog čega grlić maternice omekšava te se širi u neznatnoj mjeri.

<<Test za trudnocu

<<Simptomi trudnoce

<<Pocetak trudnoce

Pravi trudovi traju od 30 do 60 sekundi i javljaju se u pravilnim vremenskim intervalima.Vremenski intervali traju u početku od 10 do 15 minuta, a kasnije od 2 do 3 minute. Svakoj trudnici se savjetuje da prati trajanje trudova i vremenskih razmaka između njih, kako bi bila sigurna da je riječ o pravim trudovima.

Izvor: Pocetak poroda

Početak poroda

Početak poroda
Početak poroda
Početak poroda

Facebook komentari

Indeks A - Ž

2

A

B

C

Č

D

G

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više