Kratka imena

S godinama roditeljima postaju popularna sve kraća imena, a sve češće su ona inspirirana likovima iz javnog života, knjiga ili popularnih filmova. Tako su rođene Vinona, Vanna i Amelie te Eduardo, Enzo i Liam
Datum objave: Četvrtak, 18. veljače 2010.
Preuzeto: Jutarnji.hr | Slika: Kratka imena
Kratka imena

Kratka imena

S GODINAMA roditeljima postaju popularna sve kraća imena, a sve češće su ona inspirirana likovima iz javnog života, knjiga ili popularnih filmova. Tako su rođene Vinona, Vanna i Amelie te Eduardo, Enzo i Liam, za koje se odlučilo jednako roditelja koliko za, primjerice, Dragutina i Kristijana te Željku i Moranu.

 

Trend kratkih imena slijedili su i poznati koji su dobili prinove u obitelji. Bivša tenisačica Iva Majoli kćerkicu je nazvala Mia, popularna pjevačica Maja Vučić odlučila se za ime Gita, dok je sin slavne glumice Bojane Gregorić ponio ime Raul. Jedino Marko Perković Thompson voli složena imena te je svoju kćer nazvao Diva Marija, a složenim imenom nazvao je i svog najstarijeg sina Šimuna Petra.

Kratka imena

Kratka imena
Kratka imena
Kratka imena

Facebook komentari

Indeks A - Ž

2

A

B

C

Č

D

G

I

J

K

L

M

N

O

P

R

S

Š

T

U

V

Z

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više