Pikado pravila

Linija bacanja je linija s koje se bacaju strelice, a udaljena je 2,37 m od linije koja označava položaj mete na aparatu. Visina centra mete od razine zemlje iznosi 1,73 m...
Datum objave: Srijeda, 04. studenog 2009.
Preuzeto: Gorila vijesti | Slika: Pikado pravila
Pikado pravila

Pikado pravila

Pikado pravila

Prostor potreban za normalno odvijanje igre pikado je zamišljeni ili tehnički odvojen prostor dimenzija 1,20 m širine i 3,75 m dužine. U tom prostoru smije se nalaziti samo natjecatelj koji u tom trenutku baca strelice i eventualno član rukovodstva turnira. Protivnički natjecatelj mora se nalaziti iza natjecatelja koji baca i udaljen najmanje 1 metar. Natjecateljima koji sudjeluju u igri zabranjeno je udaljavanje iz prostora za igru.Linija bacanja je linija s koje se bacaju strelice, a udaljena je 2,37 m od linije koja označava položaj mete na aparatu. Visina centra mete od razine zemlje iznosi 1,73 m. Dijagonala između centra mete i linije bacanja iznosi 2,934 m. U slučaju kad postoje problemi u mjerenju udaljenosti linije bacanja, koristi se određivanje udaljenosti mjerenjem dijagonale. Eventualne korekcije udaljenosti mete moraju se obaviti prije početka susreta. Žalbe uložene poslije se ne uvažavaju. Tijekom igre natjecatelji ne smiju prelaziti startnu liniju. Dozvoljeno je nagnuti se tijelom preko linije bacanja. Dozvoljeno je stajati lijevo ili desno iza zamišljenog produžetka linije bacanja. Natjecateljima je dopušteno korištenje vlastitih strelica ako zadovoljavaju sljedeće uvjete: moraju imati elastične plastične vrhove koji im omogućavaju da ostanu zabijene u meti, ukupna masa strelice ne smije prelaziti 20 grama, ukupna dužina strelice ne smije prelaziti 16 cm.

Sve o pikadu!

Pikado igre

Pikado pravila

Pikado pravila
Pikado pravila
Pikado pravila

Facebook komentari

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više