Baltazar crtić

Baltazar je serijal o dobroćudnom profesoru koji uz pomoć svojih izuma rješava probleme svojih sugrađana iz Baltazar-grada
Datum objave: Ponedjeljak, 12. travnja 2010.
Preuzeto: jutarnji.hr
Baltazar crtić

Baltazar crtić

Ovaj najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma emitirao se od 1969. do 1978. godine, a nastao je kao reakcija na iznimno nasilne američke filmove.

Projekt obnove i digitalizacije “Profesora Baltazara”, na čemu su radili djelatnici Zagreb filma, počeo je u Rimu početkom 2007. godine. Restaurirani “Baltazar” prilagodio se zahtjevima novih medija, pa će biti dostupan za video streaming i internet.

Problemi sugrađana

U Rimu je obnovljeno oko 400 kilograma negativa iz Hrvatske kinoteke i arhiva Zagreb filma, odnosno 39 epizoda po 10 minuta i 20 epizoda po pet minuta, ili ukupno 720 tisuća sličica koje čine seriju.

Serijal o dobroćudnom profesoru koji uz pomoć svojih izuma rješava probleme svojih sugrađana iz Baltazar-grada bio je vrlo popularan, a zabilježio je solidan uspjeh i u emitiranju u inozemstvu.

Neponovljivi profesor Baltazar u Rovinju se praktički na velika vrata vraća u domovinu, ali krenut će i na put oko svijeta, i to s jednom jedinom namjerom - da taj isti svijet i osvoji.

Ekipa od 20 ljudi

Profesor Baltazar vraća se zapravo nakon 30 godina kao brend, a pravo iznenađenje za sve one koji su čudnog, otkačenog i dobroćudnog profesora voljeli, ali i one koji će ga tek zavoljeti. Profesor Baltazar se vraća i to je ono najvažnije, a vraća se jer ga predugo nije bilo, s razlogom da traje.

Podsjetimo da je otac profesora Baltazara Zlatko Grgić, a u cijelom projektu je sudjelovala ekipa od 20 ljudi među kojima su bili Ante Zaninović, Pavao Štalter, Boris Kolar, Milan Blažeković i Zlatko Bourek uz glazbu Tomice Simovića. Simpatičnom znanstveniku, koji uz pomoć mašte i pozitivne energije olakšava živote drugih ljudi, ime je dao Pavao Štalter.

Baltazar crtić

Baltazar crtić
Baltazar crtić
Baltazar crtić

Facebook komentari

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više