Baltazar crtić

Baltazar je serijal o dobroćudnom profesoru koji uz pomoć svojih izuma rješava probleme svojih sugrađana iz Baltazar-grada
Datum objave: Ponedjeljak, 12. travnja 2010.
Preuzeto: jutarnji.hr
Baltazar crtić

Baltazar crtić

Ovaj najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma emitirao se od 1969. do 1978. godine, a nastao je kao reakcija na iznimno nasilne američke filmove.

Projekt obnove i digitalizacije “Profesora Baltazara”, na čemu su radili djelatnici Zagreb filma, počeo je u Rimu početkom 2007. godine. Restaurirani “Baltazar” prilagodio se zahtjevima novih medija, pa će biti dostupan za video streaming i internet.

Problemi sugrađana

U Rimu je obnovljeno oko 400 kilograma negativa iz Hrvatske kinoteke i arhiva Zagreb filma, odnosno 39 epizoda po 10 minuta i 20 epizoda po pet minuta, ili ukupno 720 tisuća sličica koje čine seriju.

Serijal o dobroćudnom profesoru koji uz pomoć svojih izuma rješava probleme svojih sugrađana iz Baltazar-grada bio je vrlo popularan, a zabilježio je solidan uspjeh i u emitiranju u inozemstvu.

Neponovljivi profesor Baltazar u Rovinju se praktički na velika vrata vraća u domovinu, ali krenut će i na put oko svijeta, i to s jednom jedinom namjerom - da taj isti svijet i osvoji.

Ekipa od 20 ljudi

Profesor Baltazar vraća se zapravo nakon 30 godina kao brend, a pravo iznenađenje za sve one koji su čudnog, otkačenog i dobroćudnog profesora voljeli, ali i one koji će ga tek zavoljeti. Profesor Baltazar se vraća i to je ono najvažnije, a vraća se jer ga predugo nije bilo, s razlogom da traje.

Podsjetimo da je otac profesora Baltazara Zlatko Grgić, a u cijelom projektu je sudjelovala ekipa od 20 ljudi među kojima su bili Ante Zaninović, Pavao Štalter, Boris Kolar, Milan Blažeković i Zlatko Bourek uz glazbu Tomice Simovića. Simpatičnom znanstveniku, koji uz pomoć mašte i pozitivne energije olakšava živote drugih ljudi, ime je dao Pavao Štalter.

Baltazar crtić

Baltazar crtić
Baltazar crtić
Baltazar crtić

Facebook komentari