Najveći čovjek na svijetu

Sultan Kosen, 25-godišnji pastir iz okolice grada Mardina u jugoistočnoj Turskoj, nada se da će profitirati od titule najvišega
Datum objave: Petak, 09. travnja 2010.
Preuzeto: jutarnji.hr
Najveći čovjek na svijetu

Najveći čovjek na svijetu

Turčin Sultan Kosen, koji je visok 2,47 metra, najviši je čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda.

Niži od Ukrajinca

Ipak, Sultan Kosen niži je od Ukrajinca Leonida Stadnika, koji je bio najviši čovjek prema Guinnessovoj knjizi rekorda. No, 2,57 metra visokom Stadniku titula najvišeg oduzeta je jer je odbio novo mjerenje visine.

Umoran od javnosti

- Kad bi mi ta titula priskrbila bolje zdravlje ili dulji život, prihvatio bih to. No, događa se obrnuto, jer se samo živciram - izjavio je Stadnik (39) za Associated Press.

Za razliku od njega Sultan Kosen, 25-godišnji pastir iz okolice grada Mardina u jugoistočnoj Turskoj, nada se da će profitirati od titule najvišega. - Sada sam slavan pa ću možda konačno imati djevoku. Želio bih se oženiti - priznao je Kosen koji žali što se ne može voziti u atomobilu niti kupovati odjeću poput ostalih ljudi.

“Turski div” pati od pituitarnog gigantizma. Riječ je o poremećaju u radu hipofize zbog čega dolazi do prekomjernog lučenja hormona rasta. Uslijed tog poremećaja Kosen je imao tumor koji mu je prošle godine odstranjen.

Najveći čovjek na svijetu

Najveći čovjek na svijetu
Najveći čovjek na svijetu
Najveći čovjek na svijetu

Facebook komentari

Koristimo kolačiće („cookie“) kako bi vam pružili bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Zatvori obavijest Saznaj više